lunes, 5 de mayo de 2008

"Maragallada" a l'educació


El germà de l'ex president de la Generalitat de Catalunya en continua fent de les seves des de la conselleria d'Educació. Ara resulta que vol suprimir el batxillerat nocturn. Ernest Maragall al·lega que la qualitat d'aquests cursos està afectada per l'elevat absentisme a les aules i que la demanda de places per aquests horaris ha disminuït un 20% en els darrers 7 anys.

La mesura és immediata: es començarà a aplicar el curs vinent, quan ja no s'impartiran classes de primer. Aquesta modalitat d'estudis de secundària ara mateix s'imparteix en 45 centres arreu del principat i compta amb uns 4.900 alumnes.

L'educació és un dret i, com a tal, no hi enten de xifres. O és que ens explicariem que es retirés un servei d'urgències per falta de pacients? Tot i que l'objectiu de Maragall és potenciar els estudis de batxillerat a distància, una mesura tan dràstica com aquesta és donar un pas enrera. No podem reduïr l'oferta educativa i menys amb raons tan poc convincents.

Cal tenir en compte que les classes presencials tenen un seguiment proper i continu i el contacte amb els companys com a factor de socialització i suport, avantatges que no té l'ensenyament a distància (tot i que en té altres). Així doncs, si aquesta mesura tira endavant, aquells que han de compaginar els seus estudis amb una feina ho tindran una mica més difícil per estudiar, o si més no, no ho podran fer amb les mateixes condicions que la resta de mortals a qui els pares els poden anar mantenint.

Potser simplement caldria mantenir el batxillerat nocturn allà on hi hagi certa demanda... A vegades el sentit comú no forma part de l'agenda del govern.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Hola Dolors! Sembla que finalment mantindran el batxillerat nocturn a 26 dels 46 instituts que l'imparteixen, segons el que va dir ahir el Maragall. Encara sort que han rectificat, malgrat la retallada...Felicitats per l'article i endavant amb el bloc!