miércoles, 21 de mayo de 2008

Ara sí?


"Ara sí, ara no". El titular d'obertura d'ahir de l'Avui era prou il·lustratiu de la falta de concens sobre la conveniència o no del transvasament tenint en compte les pluges dels darrers dies. No només divergències entre estat i generalitat sinó dins el propi tripartit (Carod Rovira al seu blog s'allunya de la línia oficial defensada pel tripartit).

La no modificació del decret llei que ha de permetre la interconnexió de xarxes és una falta de respecte cap a la gent de les terres de l’Ebre. Quan es va anunciar que la solució definitiva per portar aigua a l’àrea metropolitana de Barcelona passaria per allargar el minitransvasament de l’Ebre en tot moment es va remarcar el caràcter provisional de la infraestructura. A més, es va justificar per la situació d’extrema sequera i la manca de previsions meteorològiques favorables. Ahir la ministra de Medi Ambient, Elena Espinosa va haver d’afanyar-se a matisar l’anunci que havia fet al matí: “s’està fent un seguiment diari perquè si els embassaments arriben al mínim necessari per abastir la població de l’àrea metropolitana, evidentment l’obra no tindria raó de ser”. Els tres partits polítics que formen el govern català de seguida van coincidir a negar rotundament que s’estigui estudiant la modificació del decret llei. Però les paraules de la ministra ho evidencien “evidentment no tindria raó de ser” deia en les primeres declaracions. I tan evident com que aquesta obra es va proposar per fer front a una situació d'extrema sequera de la qual les dades ens afirmen que n’anem sortint (ja estem fora de la fase d'excepcionalitat 2 i si els pantans es comencen a omplira a quest ritme aviat estarem fora també de la fase 2).

De fet, el mateix conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar va dir el passat 21 d’abril en una entrevista al programa de tv3 “La nit al dia” que no descartava suspendre l’obra en cas de pluges extraordinàries. Bé doncs ara s’haurà de mossegar la llengua un cop més. O no han sigut extraordinàries les pluges dels darrers dies? Sens dubte, i més per part de la gent de les terres de l’Ebre, això haurà suposat un altre factor de pèrdua de la credibilitat del govern català.

No hay comentarios: