martes, 3 de junio de 2008

Camps de golf. La tapisseria del benefici


Mig milió de metres cúbics anuals d’aigua. Diners. I quants diners! El golf és ja el quart esport a l’estat. Tapisseria d’herba. Cases. Molts especuladors s’hi freguen les mans. Hi ha sequera. València es queixa. Diu que vol aigua. N’ha programat desenes. Ja n’hi ha molts. Negoci. L’objectiu és multiplicar beneficis. Turistes rics. Riquíssims. Disfruten. Els ecologistes furiosos. Parlen d’insostenibilitat. Actuen. Però normalment no guanyen. Els golfistes parlen poc. Consideren que és bonic. Parlen de recuperar paisatges. Els veuen degradats. La gespa els arregla. Balears ha restringit camps de golf. Sorpresa! Ara protegeixen el territori. Catalunya també. No volen excuses per urbanitzar. València no. Qualsevol excusa és bona pel totxo. Un exemple? Terra Mítica. Marina d’Or un altre. Anem a Andalusia. 512 milions d’euros anuals a la butxaca. Tots del golf. La junta aposta pel lideratge en el sector. Estratègic? Potser poc ètic. Múrcia no es queda enrera. Tampoc té aigua. La demana de l’Ebre. Ha donat llum verda a 14 camps. Se’n tramiten 25 més. Indignant. Valcárcel no sap què és la vergonya. Fem números. Andalusia pionera. 95 en té. Catalunya la seguiex. Amb 43.I la Comunitat Valenciana 25 camps. 26 comptant el president. Ceuta i Melilla cap. Cert. No saben el que es perden.
En definitiva àmplia oferta.
Agafem doncs la família. I el gos. Tots al cotxe nou. Cap al xalet del camp! Allà ens banyarem a la piscina. Alguna estona anirem de compres. Mirarem la tele. I potser jugarem a golf. Només si ens queda temps. El dissabte esmorzarem tot llegint. El Mundo. En una notícia, una manifestació. Diu que els hi prenem l’aigua. Insolidaris! El destacat. A Barcelona sí que en portaran d’aigua. Catalans! Garrepes. Egoistes.
I amb aquest panorama el golf guanya adeptes. No són pocs. Per què? No ho sé. No el practico. Però potser és orgàsmic veure com la pilota entra. Si no, no m’ho explico. Hi ha una cosa que sí que dona plaer. Ho sé segur. Són els diners. Aquells que es guanyen fàcilment. En negocis com aquests.

No hay comentarios: